Bezoek aan het AfricaMuseum

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 11 februari 2024 13u30 - 18u00
Heldenplein (Parking) - HELDENPLEIN , 1840 LONDERZEEL
Bezoek aan het AfricaMuseum in Tervuren. We rijden met de bus, rondleiding met gids, daar een wandeling in het park van het museum.
Op zondag 11 februari zouden we opnieuw een museum willen bezoeken. We hebben dit jaar gekozen voor het AfricaMuseum in Tervuren.
Tijdens deze boeiende rondleiding gunnen de collecties van het museum ons een inkijk in de lange geschiedenis van Centraal-Afrika.
Hoewel de muren van het museum kolonisatie ademen, begint het verhaal veel vroeger.
Een fossiele tand van een mensachtige verraadt de oudste aanwezigheid van onze voorouders op het Afrikaanse continent, miljoenen jaren geleden.
De steeds uitdijende menselijke activiteiten in deze regio worden dan weer rijkelijk geïllustreerd aan de hand van gebruiksvoorwerpen, kunstobjecten, wapens en andere archeologische vondsten.
Een ervaren gids laat ons met behulp van deze indrukwekkende collectie kennismaken met enkele van de machtigste Centraal-Afrikaanse koninkrijken, en bespreekt de ontmoeting en latere handelsrelaties tussen Afrikaanse en Europese heersers vanaf de 15de eeuw.
We komen samen op het heldenplein en vertrekken om 13.30 uur met de bus richting Tervuren. Om 14.30 uur starten we het bezoek aan het museum, rond 16 uur wordt ons een drankje aangeboden in de cafetaria van het museum. Waarna we nog een kleine wandeling in het park kunnen maken.
We zouden rond 17 uur de terugreis aanvatten met de bus.
De inkom + gids + bus + drankje komt op € 26,00 per persoon.
Betalen op Reknr.: BE97 7341 4224 4849 tegen ten laatste vrijdag 2 februari.
Belangrijk: de gids is hier een zeer dure aangelegenheid en moeten we minstens 1 week op voorhand boeken. Vandaar dat we vragen om tegen uiterlijk 2 februari in te schrijven. Er is een gids per 15 personen voorzien.

Praktisch

Vertrek
vertrek om 13u30 aan het Heldenplein
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Londerzeel
Prijs
€ 26,00
De inkom + gids + bus + drankje komt op € 26,00 per persoon. Betalen op Reknr.: BE97 7341 4224 4849 tegen ten laatste vrijdag 2 februari.
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

.

Meer activiteiten

  • 10 mei

    Avondwandeling

  • 11 mei

    Jaarmarkt Londerzeel Sint Jozef

  • 01 jun

    Boerenmarkt in samenwerking met gemeente