Familie Weekend Lier

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van vrijdag 1 juli 2022 om 11u00 tot zondag 3 juli 2022 om 18u00
Jeugdherberg Lier - VOLMOLENSTRAAT 65, 2500 LIER
In navolging van onze eerst fiets weekend in 2019, gaan we dit jaar opnieuw een fietsweekend organiseren, dit jaar gaan we richting Lier.
Nu de Covid-cijfers het weer toelaten, organiseren we met veel enthousiasme opnieuw een familieweekend. Tijdens het weekend van 1 tot en met 3 juli ’22 trekken we met onze Gilde naar Lier. We zullen de Pallieterstad ontdekken vanuit hostel Bed Muzet. We bieden jullie een verblijf aan in een 2-, 4- of 6- persoonskamer, uitgerust met een eigen privé-badkamer (meer info via https://www.jeugdherbergen.be/nl/lier).
Vrijdag 1 juli
We verzamelen om 11u aan het Station van Londerzeel en fietsen samen 50km richting onze verblijfplaats in Lier. We laten ons verrassen door mooie, landelijke en rustige wegen langsheen het fietsknooppuntennetwerk. Onderweg kiezen we een rustige plek uit voor een picknick (zelf te voorzien). Als alternatief vertrekt er rond 13u vanop het Heldenplein een bus. ‘s Avonds schuiven we rond 18u30 samen aan tafel voor een driegangenmaaltijd in Bar Muza. Voor wie wil, voorzien we nadien een ontspannende activiteit in de polyvalente zaal.
Zaterdag 2 juli
Na een lekker en stevig ontbijt wandelen we ‘s ochtends een viertal kilometer richting “Het Brabanderhof” voor een begeleid bezoek aan de Paardenmelkerij en Sportstallen (meer info: https://www.paardenmelk.be/).
We maken er kennis met de dagdagelijkse werkzaamheden op het bedrijf, bestuderen het melkproces (en degusteren uiteraard verse paardenmelk), ontdekken de gunstige effecten van paardenmelk op ons lichaam en welzijn, bekijken een audiovisuele presentatie over de rijke geschiedenis van het landbouwbedrijf en ronden
V.U. Marcel Lombaert, 1840 Londerzeel, piet.vandyck@proximus.be 7
af met een heerlijke broodmaaltijd op de boerderij. Zij die willen kunnen een kijkje nemen in de winkel.
Na de middag wandelen we terug richting hartje Lier en schepen we in voor een toeristische rondvaart door de stad. Tijdens deze tocht ontdekken we de meest aantrekkelijke plekjes van Lier vanop het water. De gids zal ons onder andere ook vertellen wat de "Pottekesnete" is.
Nadien zetten we al wandelend onze ontdekkingstocht verder. Aan de hand van vertellingen en fragmenten uit het boek ”Pallieter” van Felix Timmermans leren we de stad Lier nog beter kennen. Vanaf het hart van de stad zijn we binnen de kortste keren terug bij onze verblijfplaats.
In totaal zullen we verspreid over de dag een 9-tal kilometer wandelen. We sluiten deze dag af met een lekkere avondmaaltijd bij Bar Muza en hebben ook nu weer de polyvalente zaal ter beschikking.
Zondag 3 juli
Lier heeft heel wat te bieden en iedereen kan zijn voormiddag naar eigen wens invullen. Wandelaars en fietsers kunnen gebruik maken van de vele uitgestippelde routes in en rond de stad en/of van het aanwezige wandel- en fietsknooppuntennetwerk. Vertoeven in het stadspark, een oase van rust in het centrum van Lier, of op een van de vele terrasjes in de stad is eveneens een ideale zondagvoormiddagactiviteit. Ook een frisse duik in ‘De Waterperels’ behoort tot de mogelijkheden.
Na een vrije voormiddag vangt onze fietsbende kort na de middag de terugtocht van 40km aan. De bus vertrekt later in de namiddag huiswaarts.

Hoe inschrijven ?
Ga je graag met ons mee op ontdekking in Lier? Bezorg het bijgevoegde formulier zo spoedig mogelijk aan Benny Raes. Na ontvangst van de inschrijving, krijg je een bevestiging per mail en moet het verschuldigd bedrag worden overgeschreven op RekNr.: BE97 7341 4224 4849. Het bedrag moet voor 1 juni 2022 op onze rekening staan.
Wat kost dit en wat krijg je voor je geld ?
Voor het volledige weekend vragen we onderstaande bijdrage (per persoon):
Kinderen (3-12 jaar)
o € 100 (€120 voor niet-leden)
o Supplement van 15 EUR voor bus
Volwassenen (> 12jaar)
o 2-persoonskamer: € 140 (€160 voor niet-leden)
o 4- of 6-persoonskamer: € 120 (€140 voor niet-leden)
o Supplement van €15 voor vervoer met bus
Samengevat, voor bovenvermelde bedragen voorzien we voor jullie:
- Begeleide fietstocht naar Lier (en terug) met inbegrip van bagagevervoer
- Twee overnachtingen met uitgebreid ontbijt in Hostel Bed Muzet, in een 2-,4- of 6-persoonskamer
- Twee driegangenmaaltijden in Bar Muza
- Gezellig samenzijn op vrijdag- en zaterdagavond, wie wil kan deelnemen aan één van onze activiteiten
- Bezoek, rondleiding en broodmaaltijd à volonté op de paardenmelkerij
- Boottocht met gids op de Binnennete
- Begeleide verteltocht door de stad Lier
Je picknick en drankje tijdens de fietstocht voorzie je zelf, evenals de lunch op zondagmiddag en eventuele toegangsgelden voor je zondagvoormiddagactiviteit. Handdoeken neem je ook mee.

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Londerzeel
Prijs
€ 140,00
Kinderen < 3 jaar Gratis Kinderen 3 ? 11 jaar : € 100 / pers. Volw. (>12 jaar) fiets : € 140 / pers. Volw. (>12 jaar) bus : € 155 / pers. Voor niet leden vragen we 20€ extra./persoon.
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten