Familie Weekend Geraardsbergen

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van vrijdag 5 juli 2019 om 11u00 tot zondag 7 juli 2019 om 19u00
Geraardsbergen - KAMPSTRAAT 59, 9500 GERAARDSBERGEN
Naar aanleiding van ons feestjaar, organiseren we dit jaar een meerdaagse uitstap! Van vrijdag 5 tot zondag 7 juli trekken we richting Geraardsbergen voor een weekend in een landelijke omgeving.

5 t/m 7 juli 2019 : familieweekend Geraardsbergen

Naar aanleiding van ons feestjaar, organiseren we dit jaar een meerdaagse uitstap! Van vrijdag 5 tot zondag 7 juli trekken we richting Geraardsbergen voor een weekend in een landelijke omgeving met verblijf in een accommodatie voorzien van alle comfort. Uiteraard zijn er ook een heleboel activiteiten voorzien, alsook de nodige spijs en drank. Wat mag je concreet verwachten?

Vrijdag 5 juli 2019

De sportievelingen onder ons kunnen alvast hun benen insmeren: omstreeks 11u vertrekt ons eigen landelijke gilde peloton aan het Heldenplein voor een rit van +/- 50 km langs het fietsknooppuntennetwerk, richting Geraardsbergen. We fietsen aan een rustig tempo, langs rustige wegen en onder begeleiding van signaalgevers en een volgwagen. Onderweg wordt op een mooie picknickplaats even uitgerust en bijgetankt (picknick zelf mee te nemen door de fietsers).

Niet zo sportief of je geniet liever van wat rust? Geen probleem, om 13u vertrekt onze reisbus,  eveneens vanop op het Heldenplein. De fietsers arriveren rond 16u op onze bestemming: jeugdherberg ’t Schipke waar ze opgewacht worden door de busreizigers.

Na een verkwikkende douche, frisse pint of aperitief schuiven we ten laatste 18u45 met zijn allen aan tafel voor een driegangenmaaltijd (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert).

Zaterdag 6 juli 2019

Vandaag is het een ware hoogdag voor de koersliefhebbers onder ons: de Tour de France berijdt een deel van het parcours van Vlaanderens mooiste koers! Onze verblijfplaats ligt op slechts 2 km van het parcours. Een goede reden dus om op tijd op te staan en een stevig ontbijt te verorberen. Met onze stapschoenen aan, vertrekken we richting parcours waar we samen naar de meest geschikte plek zoeken om de karavaan te bewonderen. We bewonderen zowel de reclamestoet als de wedstrijd zelf uiteraard.

Als het hele circus gepasseerd is, wandelen we door naar onze volgende tussenstop: de Wambashoeve. Intussen is het al middag en hoog tijd om onze picknick te verorberen! Ook een rondleiding op de boerderij wordt voorzien. Nadien stappen we opnieuw verder richting “De Helix: een Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu, stimuleert en ondersteunt educatie en vorming rond milieu, natuur en duurzame ontwikkeling. Onder begeleiding van een gids krijgen we een rondleiding door de prachtige tuin.

Na deze goedgevulde dag, stappen we nog een laatste stukje: richting onze verblijfplaats. In totaal zullen we een 9-tal kilometer op onze stappenteller hebben, verspreid over de hele dag! We verwachten rond 17u45 terug ter plekke te zijn en schuiven onze beentjes weer onder tafel voor een lekkere maaltijd rond 18u45.

Uiteraard willen we zoveel mogelijk samen beleven dit weekend, maar voor zij die geen fan zijn van de koers en andere activiteiten, bestaat de mogelijkheid om op eigen houtje de omgeving te verkennen met een fikse wandeling, een dagje naar de Gavers, spelen met de kinderen op het domein,… . Om praktische redenen (vervoer picknick e.d.) zullen we jullie keuze nog bevragen op vrijdagavond.

Zondag 7 juli 2019

Zondag is traditioneel een rustdag, maar niet voor onze actieve gilde! Zondagochtend trekken we na het ontbijt met zijn allen naar het domein De Gavers daar kan je vrij gebruik maken van de verschillende faciliteiten (toegangsgeld zelf te voorzien): speeltuinen, gocarts, strand met zwemvijver, indoor zwembad en/of sauna, watersporten, mini-golf,… . Je kan uiteraard ook kiezen voor een wandeling in dit prachtige, uitgestrekte domein. Op het domein vindt je ook uitgebreide mogelijkheden voor de lunchmaaltijd.

Rond 13uur vangen de fietsers de rit van 50 km naar onze thuisbasis aan. De busreizigers kunnen nog even langer van de mogelijkheden van het domein genieten en vertrekken rond 17uur. Ons weekend eindigt voor iedereen rond 18u30 terug op het Heldenplein.

Wat kost dit?

 Leden / Niet-Leden

 Kinderen < 3 jaar Gratis / Gratis

 Kinderen 3 – 11 jaar € 75 per persoon / € 95 per persoon

 Volwassenen (>12 jaar) : fiets € 85 per persoon / € 105 per persoon

 Volwassenen (>12 jaar) : bus € 100 per persoon / € 120 per persoon

INSCHRIJVING -> klik op de link hieronder :

weekendhttps://goo.gl/forms/6bluSAogZAy87Lm93

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Londerzeel
Meer weten?
Prijs
€ 120,00
Kinderen < 3 jaar Gratis Kinderen 3 ? 11 jaar : € 75 / pers. Volw. (>12 jaar) fiets : € 85 / pers. Volw. (>12 jaar) bus : € 100 / pers. Voor niet leden vragen we 20€ extra./persoon.
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten