Stadwandeling : DENDERMONDE

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 4 maart 2018 13u00 - 18u30
Station Londerzeel - KLEIN HOLLAND 2, 1840 LONDERZEEL
Stadswandeling met gids.
Ons stadsbezoek naar Dendermonde combineren we met een treinrit tot Dendermonde station. Vandaar zijn we in de goede handen van onze gids .Hij wandelt met ons naar de historische grote markt. Onderweg vertelt hij tussendoor weetjes over deze stad.
Op de grote markt gaan we het stadhuis (Belfort) met zijn vernieuwde lakenhallen bezoeken en het vleeshuismuseum.

Praktisch: Wij komen aan het station te Londerzeel samen om 13u. onze trein vertrekt stipt om 13u 19’ en een kwartiertje later zijn we in Dendermonde. De rondleiding zal een 2 uur in beslag nemen, waarna de gids ons meeneemt naar een plaatselijke taverne op de grote markt. Hier hebben we circa een uurtje om wat bij te praten en iets te nuttigen. Ons vertrek vanuit Dendermonde is gepland om 17u 28’.

Bezoek aan het Stadhuis, Belfort Belfort , Lakenhalle en het Vleeshuismuseum.
De voormalige Lakenhalle is een juweeltje van Vlaamse middeleeuwse bouwkunst dat in het gracieuze kader van de Grote Markt werd opgetrokken. Vooral tijdens de zomer- maanden ziet het Stadhuis er prachtig uit, getooid met de elf heraldische vlaggen en versierd met kleurrijke bloemen.
In het Stadhuis kan de bezoeker kennismaken met het prachtige interieur en de talrijke schilderijen van de Dendermondse schilderschool. Het Belfort, dat in 1999 door UNESCO beschermd werd als Werelderfgoed, herbergt sedert de 16e eeuw een beiaard.
In het huidige vleeshuismuseum wandelen de bezoekers doorheen de geschiedenis van Dendermonde, met als startpunt de prehistorie en als eindpunt het opdoeken van het ancien régime. Bijzondere vondsten : Op de zolderverdieping komt men oog in oog te staan met de grootste blikvanger. Het ca. 28.000 jaar oude, bijna intacte geraamte van een mammoet! Deze 'oudste inwoner' werd tijdens zandontginningen in de Sint-Onolfspolder gevonden in 1968.

Inschrijving: ten laatste tegen 23/02/2018 moet u ingeschreven zijn! Dit door € 5 te storten op
RekNr.: BE97 7341 4224 4849.

Het treinticket dient u zelf aan te kopen ! door de verschillende tarieven ( gewone tarief, gepensioneerden , medewerkers,…) is het voor ons onmogelijk op voorhand de tickets aan te kopen.

Praktisch

Vertrek
13uur
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Londerzeel
Prijs
€ 5,00
€ 5 te storten op RekNr. BE97 7341 4224 4849 met mededeling : STADSWANDELING. Graag ten laatste op 23/02/2018 betalen.
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten

  • 21 apr

    Ontbijt wandeling

  • 25 apr

    Kringlooptuinieren bij veranderende klimaatomstandigheden

  • 10 mei

    Avondwandeling